logo

Personvern

Personvern handler her om hvordan nettstedet samler inn og bruker informasjonen fra besøkende.

Personvern generelt

Behandlinger av personopplysninger i foretaket.

Ansvar for nettstedet

Dataansvarlig

  • Dataansvarlig er Helse Midt-Norge RHF.

Databehandler

  • Databehandler er Norsk helsenett SF.

Norsk Helsenett er nasjonal tjenesteleverandør og ansvarlig for utvikling og forvaltning av nettstedet. Opplysningene som samles inn i løsningen, lagres i en skyløsning levert av Optimizely.

Lagring

E-post

På nettsiden er det lenker til å sende e-post. Når du sender en melding vil navn, e-postadresse og hva du skriver om i meldingen, lagres i e-postsystemet i foretaket. Det er derfor viktig at det ikke opplyses om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer og personopplysninger.

Tilbakemeldinger

Du kan gi tilbakemeldinger på nettsidene via skjemaet «Fant du det du lette etter». Skjemaet ligger på et utvalg av våre nettsider. Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.

Dersom du skriver inn telefonnummer, personnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending. Vi som mottar tilbakemeldingen får derfor aldri denne type opplysninger. Det er ikke mulig å spore tilbakemeldingene tilbake til enkeltpersoner.

Besøksstatistikk​​

Nettstedet lagrer trafikk/besøksstatistikk til en løsning levert av Matomo. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Lagring av ​​søkeord

Nettstedet lagrer informasjon om hvilke søkeord som besøkende benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater de besøkende velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om besøkende.

Lenker til ekst​​erne nettsider

På nettstedet er det lenker til andre organisasjoner og virksomheter. Personvernerklæringen på dette nettstedet  omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder må du forholde deg til retningslinjene som gjelder for det aktuelle nettstedet.

Lovregulering

Personopplysningsloven inneholder regler for hvordan personopplysninger som samles inn vil bli behandlet, hvordan de sikres, hvem som har tilgang til opplysningene og om de utleveres til andre.

Klager

Dersom du mener at behandlingen av personopplysninger ikke stemmer med det som står beskrevet her, eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan du kan kontakte Datatilsynet på tilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Sist oppdatert 11.05.2023