Støtte til egeninnsats i større sentervirkemiddelsøknader innen klinisk forskning
Helse Midt-Norge RHF har satt av midler til å styrke forskning og faglig utvikling innen medisin og helsefag i regionen. Ansvar for forvaltning og tildeling av disse midlene er delegert til Regionalt samarbeidsorgan for utdanning, forskning og innovasjon (Samarbeidsorganet)
Formålet med ordningen er å være et strategisk virkemiddel for å støtte større kliniske forskningsprosjekter og realisere og opprettholde internasjonalt konkurransedyktige forskningsmiljø innen klinisk forskning i regionen.
Søknader om støtte til egeninnsats kan fremmes i forbindelse med prosjektsøknader til ulike sentervirkemidler fra forskningsrådet og større søknader til andre nasjonale aktører, inkl. private stiftelser:
- Forskningssenter for klinisk behandling (FKB) - Forskningsrådet
- Senter for fremragende forskning (SFF) - Forskningsrådet
- Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) – Forskningsrådet
- Trond Mohn Stiftelse
- Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen (K.G. Jebsen-senter)
- Andre relevante sentervirkemidler eller større søknader kan vurderes
Det kan søkes om inntil 2 millioner kroner per år i inntil 5 år, maksimalt 10 millioner kroner. Ordningen har en samlet totalramme på 12 millioner kroner per år.
Søker må være ansatt i den institusjonen som skal være koordinator/vertskap for prosjektet/senteret. Søknader kan fremmes av ansatte i:
- Helseforetak i Midt-Norge
- Universiteter og høyskoler i regionen, i samarbeid med helseforetak i Midt-Norge
For å kunne søke er det krav om at:
- Prosjektet må ha en ekstern søknadsramme på minimum 25 millioner kroner.
- Prosjektet må ha et totalbudsjett på minimum 30 millioner kroner og skal forvaltes i regionen, ved enten helseforetak eller universitet/høgskole.
Krav til prosjektet
- Prosjektet må være i tråd med Helse Midt-Norges RHFs og deltakerinstitusjonenes strategier.
- Prosjektet må føre til en styrkning i forskningsaktivitet og forskningssamarbeidet i helseregionen.
- Prosjektet må være forankret hos klinikksjef ved et helseforetak i Midt-Norge.
Søknaden
Søknaden skal inneholde en kort beskrivelse av:
- Den bærende forskningsidéen med klar henvisning til state-of-the-art og en argumentasjon for hvordan dette vil flytte forskningsfronten, klinisk relevans, samt hvordan prosjektet fører til en styrkning i forskningsaktivitet og forskningssamarbeidet i helseregionen.
- Prosjektlederteamet
- Prosjektperioden
- Budsjett som viser hvor mye som søkes i garantisum fra Samarbeidsorganet for de enkelte år.
Lederforankring hos deltakerinstitusjonene på direktør-/dekannivå skal legges ved søknaden.
Søknadsprosess:
Deltakerinstitusjonene skal gjøre en intern vurdering av søknaden før den sendes til Helse Midt-Norge RHF. Dersom det er flere søknader om støtte til egeninnsats, sendes disse samlet fra deltakerinstitusjonene etter intern vurderings- eller prioriteringsprosess for den enkelte utlysning. Søknader om støtte behandles forløpende.
Søknad sendes til Helse Midt-Norge RHF postmottak@helse-midt.no, med kopi til sekretariatet for Samarbeidsorganet samarbeidsorganet@helse-midt.no.
Tildelingsprosess / utløsning av garantisum
Dersom din søknad om egeninnsats innvilges, mottar du i første omgang et garantibrev om støtte til egeninnsats. Garantien utløses ved tildeling fra ekstern finansieringskilde med forbehold om at det er tilgjengelige midler i Samarbeidsorganets årlige ramme for ordningen.
Forlengelse av støtte
Dersom du får forlengelse av støtten fra ekstern finansieringskilde, kan du kan søke om forlengelse av støtten. Dette må gjøres i løpet av det siste året prosjektet mottar støtte fra Samarbeidsorganet. Sammen med søknaden må det legges ved en evaluering av prosjektet. Beslutningen om videreføring vedtas av Samarbeidsorganet.
Vilkår for tildeling
Det er krav om at senter som mottar støtte fra Samarbeidsorganet skal rapportere på bruken av midlene årlig.
Det er krav om at senter som mottar midler fra Samarbeidsorganet skal følge Samarbeidsorganets retningslinjer for adressering til helseforetak i forbindelse med publisering.