logo Helse Midt-Norge

Camilla Stoltenberg til seminar om helseforskning i spesialisthelsetjenesten

FHI-direktør Camilla Stoltenberg er blant deltakerne når Nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning i spesialisthelsetjenesten arrangerer seminar 16. november.

Publisert 16.09.2022
Sist oppdatert 21.09.2022
Portrett
Helse Midt-Norge RHF leder Nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning i spesialisthelsetjenesten (NSG), og 16. november arrangerer vi heldags seminar på Radisson Blu Trondheim Airport Hotel.

De overordnede spørsmålene er hvordan sektorene kan samarbeide for at vi på best mulig måte skal møte fremtidige kriser med akutt behov for klinisk forskning, og hvordan en skal følge opp Nasjonal handlingsplan for kliniske studier.

Blant innleggsholderne er direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg som skal ta for seg læringspunkter fra forskning i krisetid: «Hvordan fikk vi til god og treffsikker klinisk forskning på kort tid da pandemien traff oss?».

Andre deltakere er Magnar Bjørås, professor ved NTNU, som skal snakke om utviklingen av ny koronatest i rekordfart og Guri Rørtveit, professor ved Universitetet i Bergen, som tar for seg en case med utbruddet av campylobacter på Askøy i 2019. Og 


Seminaret åpnes og avrundes av Siv Mørkved, assisterende fagdirektør Helse Midt-Norge RHF og leder NSG.

Seminaret arrangeres på Radisson Blu Trondheim Airport Hotel onsdag 16. november kl. 10-15. Seminaret er åpent for alle interesserte.


Påmeldingsfrist er 10. oktober 2022.

Spørsmål kan rettes til samarbeidsorganet@helse-midt.no