logo Helse Midt-Norge

Utlysning av utdanningsmidler for 2025

​Utlysn​ing av utdanningsmidler for å styrke kvalitet, relevans, kapasitet og samarbeid i praksisstudier for 2025

Helsetjenesten trenger mer helsepersonell og med dette trengs gode løsninger for å opprettholde kvalitet, relevans, kapasitet og samarbeid i praksisstudier. Studentene ved helse- og sosialfagutdanningene skal under praksisstudiene oppnå forventet læringsutbytte og forberedes til å møte dagens og fremtidige behov i helsetjenesten. Utdanningsmidlene skal bidra til at vi oppnår god sammenheng mellom teoristudier og praksisstudier.

Helse Midt-Norge RHF (HMN RHF) lyser ut midler til prosjekter som har som mål å styrke kvalitet, relevans, kapasitet og samarbeid i praksisstudier ved å bidra til utvikling av praksisstudiene gjennom innovative eller alternative muligheter for praksisgjennomføring. Det er et mål at prosjektet, eller deler av prosjektet, kan etableres i varig drift i foretaksgruppen etter prosjektperioden er over.

Det kan søkes om inntil kr. 2 million per prosjekt. Prosjektperioden er for 1-3 år med oppstart i 2025.

Formelle krav til søknaden

  • Det kreves likestilt samarbeid mellom helseforetak og universitet/høgskoler.
  • Søknaden skal være forankret på ledernivå, ved klinikksjef og instituttleder, dokumentert ved signert forankringsskjema.
  • Søknaden skal falle innenfor et eller flere av de definerte satsningsområdene.

 Søknader som ikke oppfyller de formelle kravene vil ikke bli vurdert.

Satsingsområder

  • Utvikle, videreutvikle eller implementere eksisterende teknologi og digitale hjelpemidler i praksisstudier.
  • Utvikle eller prøve ut alternative modeller eller metoder for praksisgjennomføring, som for eksempel rotasjons- og forløpspraksis m.m.
  • Styrke tverrprofesjonelt samarbeid i praksisstudier.
  • Tilpasse kunnskapsbaserte praksismodeller for implementering i varig drift.

Hvem kan søke?

  • Ansatte i helseforetak i Helse Midt-Norge.
  • Ansatte ved universiteter og høgskoler i regionen.

Utforming av søknad

Vennligst følg mal for prosjektbeskrivelse. Det er ikke et krav å benytte mal for prosjektbeskrivelse, men alle punktene i malen skal besvares.

Obligatoriske vedlegg

  • Forenklet prosjektbudsjett (mal). Mal forenklet prosjektbudsjett.
  • Utvidet prosjektbudsjett som spesifiserer personalkostnader og andre kostnader.
  • Lederforankring ved HF (v/ klinikksjef) og universitet/høgskole (v/ instituttleder). Instituttleder skal sikre at prosjektet er forankret hos ledere av involverte studieprogram. Du skal benytte forankringsskjema for ledere.
  • CV for søker og sentrale samarbeidspartnere. CVene skal også synliggjøre utdanningsfaglig kompetanse og eventuell erfaring med utdanningsprosjekter. 

Hvordan søke:

Søknaden skal sendes inn via vårt digitale søknadsskjema. 

Søknadsfrist: 2. desember 2024 kl. 15:00

Søknader som blir innsendt etter søknadsfristen vil ikke bli behandlet. Det gis ikke anledning til å utbedre eventuelle feil og mangler i søknaden etter søknadsfristen.

Alle søknader som oppfyller formelle krav blir vurdert av en faglig vurderingskomité. Det presiseres at midlene skal gå til utvikling av praksisstudier og primært ikke til forskning.

Søknaden vurderes på bakgrunn av kriteriene kvalitet, nytte og implementering. Se vurderingskriteriene for utlysning av utdanningsmidler.

Søknadene skåres fra 1 til 5, der 5 er høyest skår, på de ulike kriteriene. Prosjekter som i snitt oppnår færre enn 3 poeng av komiteen anses som ikke støtteverdige, og vil ikke bli vurdert for innstilling til tildeling. Søkere anbefales å bruke vurderingskriteriene aktivt i utforming av søknaden.

Det vil telle positivt i vurderingen av søknaden om prosjektet har egenfinansiering fra universitet/ høgskole og/eller om prosjektet er tverrprofesjonelt.

Midlene tildeles av Regionalt samarbeidsorgan for utdanning, forskning og innovasjon mellom HMN RHF, universitet og høgskoler (Samarbeidsorganet). Tildeling vedtas i februar 2025.

I forkant av søknadsfristen har du mulighet til å delta på et webinar* som er tilpasset deg som skal søke på utlysningen av midler for å styrke kvalitet, relevans, kapasitet og samarbeid i praksisstudier. Her vil du få mulighet til å diskutere hva som forventes i søknaden og forståelsen av innholdet i de ulike punktene i utlysningen.

Kurset tilbys av PLUS, Senter for pedagogikk, læring og undervisning ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU, ved professor og leder Hilde Grimstad og rådgiver ved utdanningsseksjonen, Øystein Indergård.

Webinaret avholdes på Teams torsdag 31. oktober kl. 14.00-15.00.

Påmeldingsfrist 29. oktober. Du melder deg på her:  https://helsemidtnorge.limesurvey.net/879685?lang=en

*Vi tar forbehold om nok antall påmeldte for at webinar gjennomføres.

 

Spørsmål knyttet til utlysningen kan sendes til samarbeidsorganet@helse-midt.no

Sist oppdatert 22.08.2024